Sposób przygotowania:
Moje orientalne wariacje na temat zupy:)
Pierwsza moja zupa orientalna - wyszła pyszna , zajadał się cały dom:)Zaczynamy od wstawienia bulionu - czyli w dużym garnku kostki rosołowe zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzątku , następnie zmniejszamy gaz , dodajemy poszatkowanego pora i kapustę włoską i gotujemy - w międzyczasie odsączamy pędy z zalewy i kukurydzę konserwową.Papryczkę chilli myjemy , musimy ją przekroić wzdłuż i pozbyć się nasion.Po 15 minutach do zupy dodajemy pędy i kukurydzę oraz papryczkę , mieszamy dokładnie.Teraz do zupy dodajemy kilka kropli sosu rybnego tajskiego oraz łyżkę sosu teriyaki i łyżkę suszonych płatków chilli czerwonego.Na samym końcu parę minut przed podaniem do zupy wrzucamy krewetki królewskie.W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy,wrzucamy go na wrzącą osoloną wodę i gotujemy około 6 minut.Smacznego Kochani:)
Babciagramolka
Chupnięta
elzbieta8960
glam89
Chupnięta
Glam , w weekend postaram się zrobić ich zdjęcie w sklepie i dam na forum.Fakt w Polsce może być o nie trudno:(