Moje orientalne wariacje na temat zupy:)

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Dzika Świnka w kuchni stała i wariacje wymyślała : to nie cukier co Koń chrupie to krewetki w pysznej zupie.Dla mężusia Konia:)

Moje orientalne wariacje na temat zupy:)

Składniki:

Moje orientalne wariacje na temat zupy:)

 

  • krewetki królewskie świeże 250 gram
  • 100 gram makaronu ryżowego wstążki
  • mała puszka pędów bambusa w zalewie ( 200 gram )
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • por mały cały
  • kukurydza konserwowa 100 gram około
  • papryczka chilli czerwona świeża
  • kostka rosołowa z kury
  • 2 kostki rosołowe Tom Yum ( Knorr )
  • kilka kropli tajskiego sosu rybnego
  • łyżka sosu teriyaki
  • łyżeczka suszonych płatków chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Moje orientalne wariacje na temat zupy:)
Pierwsza moja zupa orientalna - wyszła pyszna , zajadał się cały dom:)Zaczynamy od wstawienia bulionu - czyli w dużym garnku kostki rosołowe zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzątku , następnie zmniejszamy gaz , dodajemy poszatkowanego pora i kapustę włoską i gotujemy - w międzyczasie odsączamy pędy z zalewy i kukurydzę konserwową.Papryczkę chilli myjemy , musimy ją przekroić wzdłuż i pozbyć się nasion.Po 15 minutach do zupy dodajemy pędy i kukurydzę oraz papryczkę , mieszamy dokładnie.Teraz do zupy dodajemy kilka kropli sosu rybnego tajskiego oraz łyżkę sosu teriyaki i łyżkę suszonych płatków chilli czerwonego.Na samym końcu parę minut przed podaniem do zupy wrzucamy krewetki królewskie.W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy,wrzucamy go na wrzącą osoloną wodę i gotujemy około 6 minut.Smacznego Kochani:)