aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Moje spaghetti napoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne spaghetti z przecierem pomidorowym

Moje spaghetti napoli

Składniki:

Moje spaghetti napoli

 

  • 200-250g makaronu spaghetti
  • 150ml śmietany 18-22%
  • 90g przecieru pomidorowego
  • tarty ser
  • bazylia, tymianek, oregano

 

 

Sposób przygotowania:

Moje spaghetti napoli
Makaron ugotowałam al dente, a przecier pomidorowy połączyłam ze śmietaną i podgrzewałam często mieszając. Doprawiłam przyprawami, a potem wymieszałam z odcedzonym makaronem. Przed podaniem posypałam tartym serem i bazylią. Można na chwilę podgrzać w mikrofalówce, by ser zaczął się rozpuszczać i dopiero posypać ziołami.