iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Moje sushi z szparagą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Moje sushi z szparagą zawijane w szynkę wędzoną

Moje sushi  z szparagą

Składniki:

Moje sushi z szparagą

 

  • 1 szklanka ryż do sushi,
  • szparagi,
  • 1 opakowanie szynka wędzona wieprzowa,
  • kiełki sojowe

 

Sposób przygotowania:

Moje sushi z szparagą
Ryż do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy go . Na macie bambusowej do sushi kładziemy plasterek szynki długi . Ok 2 cm od początku maty. Układamy ryż i szparagi . Szparagi albo gotujemy albo używamy konserwowe. Zwijamy matę tworząc walec. Tniemy na kawałki ostrym nożem .Kiełki soji odcedzamy zalewy. Nsushi podajemy z kiełkami i ulubionym sosem czy dipem