Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Moje ulubione jajka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne połączenie pieczarek i słonecznika w farszu sprawia, że te jajeczka jako pierwsze znikają ze stołu

Moje ulubione jajka faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje ulubione jajka faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Moje ulubione jajka faszerowane
Pieczarki obrać, pokroić w dość drobną kostkę, wrzucić na gorącą patelnię i usmażyć na rumiano (zrobiłam to bez dodatku tłuszczu). Ostudzić. Słonecznik uprażyć na złoto na gorącej suchej patelni. Zdjąć i ostudzić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać drobno. Zostawić troszkę do dekoracji. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć żółtka na talerz, rozgnieść widelcem, dodać do nich słonecznik, natkę, pieczarki i majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Łyżeczką nakładać farsz na połówki białek, układać na półmisku, posypać natką pietruszki odłożoną do dekoracji.
Moje ulubione jajka faszerowane
Pieczarki obrać pokroić w dość drobną kostkę wrzucić na gorącą patelnię i usmażyć na rumiano (zrobiłam to bez dodatku tłuszczu) Ostudzić
Moje ulubione jajka faszerowane
Słonecznik uprażyć na złoto na gorącej suchej patelni Zdjąć i ostudzić
Moje ulubione jajka faszerowane
Natkę pietruszki umyć osuszyć i posiekać drobno Zostawić troszkę do dekoracji
Moje ulubione jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo ostudzić obrać ze skorupek i przekroić na pół Wyjąć żółtka na talerz rozgnieść widelcem dodać do nich słonecznik natkę pieczarki i majonez doprawić solą i pieprzem i wymieszać