Sposób przygotowania:
Moje ulubione jajka faszerowane
Pieczarki obrać, pokroić w dość drobną kostkę, wrzucić na gorącą patelnię i usmażyć na rumiano (zrobiłam to bez dodatku tłuszczu). Ostudzić. Słonecznik uprażyć na złoto na gorącej suchej patelni. Zdjąć i ostudzić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać drobno. Zostawić troszkę do dekoracji. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Wyjąć żółtka na talerz, rozgnieść widelcem, dodać do nich słonecznik, natkę, pieczarki i majonez, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Łyżeczką nakładać farsz na połówki białek, układać na półmisku, posypać natką pietruszki odłożoną do dekoracji.
AgusiaGda
Bardzo smaczne :) super efekt ze słonecznikiem, fajnie "podkręca" smak pieczarek :)