kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Morele w sosie jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Morele dokładnie wymyć, przekroić na połówki, duże owoce na ćwiartki,

Morele w sosie jogurtowym

Składniki:

Morele w sosie jogurtowym

 

  • jogurt 2 op
  • twarożek homogenizowane 2 łyżki
  • morele 40 dag
  • cukier 6 dag
  • cukier waniliowy 1 op
  • białe wino 1/2 kieliszka

Sposób przygotowania:

Morele w sosie jogurtowym
Morele dokładnie wymyć, przekroić na połówki, duże owoce na ćwiartki, posypać cukrem zmieszanym z cukrem waniliowym, skropić białym winem lub koniaku, pozostawić przykryte w lodówce do schłodzenia. Przed samym podaniem wymieszać jogurt z twarożkiem homogenizowanym, osłodzić do smaku, a dla aromatu dodać pół łyżeczki cukru waniliowego. Jogurt można zastąpić śmietanką. Sosem zalać owoce i od razu podać.

Tagi:

morele owoce