Sposób przygotowania:
Morelowa jaglanka z galaretką herbacianą
Herbatę zalać wrzątkiem. Zaparzać około 5 minut, po czym wyjąć torebkę. W między czasie żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody. Gdy żelatyną napęcznieje dodać ją do herbaty i wymieszać do jej rozpuszczenia. Zostawić całość do ostygnięcia. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki do stężenia. Pucharki ustawić pod kątem w lodówce.
Kaszę uprażyć w garnku, około 2-3 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Ponownie przełożyć do garnka, dodać wodę i szczyptę soli. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.
Gdy kasza będzie na wpół miękka dodać do niej ksylitol i przekrojone na pół morele. Gotować do miękkości całości. Zdjąć z ognia. Zostawić na 5 minut do lekkiego ostygnięcia. Jeszcze ciepłe zmiksować na gładki krem. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Winogrona przekroić na pół i ułożyć na galaretce. Następnie morelową jaglankę podzielić na dwa pucharki. Wyrównać. Serek również podzielić na pól i udekorować nim deser. Udekorować małymi cząstkami winogrona i moreli. Podawać schłodzone. Smacznego!
Kaszę uprażyć w garnku, około 2-3 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Ponownie przełożyć do garnka, dodać wodę i szczyptę soli. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości.
Gdy kasza będzie na wpół miękka dodać do niej ksylitol i przekrojone na pół morele. Gotować do miękkości całości. Zdjąć z ognia. Zostawić na 5 minut do lekkiego ostygnięcia. Jeszcze ciepłe zmiksować na gładki krem. Zostawić do całkowitego ostygnięcia.
Winogrona przekroić na pół i ułożyć na galaretce. Następnie morelową jaglankę podzielić na dwa pucharki. Wyrównać. Serek również podzielić na pól i udekorować nim deser. Udekorować małymi cząstkami winogrona i moreli. Podawać schłodzone. Smacznego!
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2