Sposób przygotowania:
Morszczuk w migdałach z ziemniakami księżnej
Morszczuka osuszyć, najlepiej papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Ziemniaki zmielić lub przecisnąć przez praskę. Wbić jajko i żółtko, przyprawy. Wymieszać i wlewać po trochę mleko. Ilość mleka zależy od sypkości ziemniaków. Konsystencja powinna być taka, żeby swobodnie przecisnąć przez rękaw cukierniczy z końcówką dużej gwiazdy. Wyciskać rozetki, które muszą zachować swój kształt. Rozgrzać piekarnik do 200*C i zapiekać przez 15-20min. Rybę moczyć w rozmąconym jajku i obtaczać w płatkach migdałów dobrze dociskając do ryby. Smażyć z dwóch stron, aż migdały się ładnie przyrumienią. Podawać z ziemniakami księżnej. Dodatkowo można przygotować sos śmietankowy. Smacznego!