Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Morszczuk w złocistej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna rybka w złocistej panierce w sam raz na piątkowy obiad

Morszczuk w złocistej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Morszczuk w złocistej panierce

 

Sposób przygotowania:

Morszczuk w złocistej panierce
Rybę odmrażamy aby całkowicie pozbyć się glazury, osuszamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka dodajemy kwasek oraz szczyptę soli i pierzu - dokładnie roztrzepujemy, na drugim talerzu przygotowujemy mąkę, w tym czasie na patelni roztapiamy masło z olejem, rybę moczymy w jajku, następnie panierujemy w mące i pieczemy na złoty kolor z dwóch stron, smacznego
Morszczuk w złocistej panierce
przygotowujemy rybę oraz panierkę z jajka i mąki
Morszczuk w złocistej panierce
rybe moczymy w jajku a następnie obtaczamy w mące
Morszczuk w złocistej panierce
rybkę opanierowaną smażymy na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka