Etna

Etna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Mortadela w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mortadela w cieście najlepiej smakuje z ziemniakami i sezonową surówką

Mortadela w cieście

Składniki:

Mortadela w cieście

 

Sposób przygotowania:

Mortadela w cieście
Mortadelę pokroić na 8 cienkich plasterków, zdjąć osłonkę. W misce wymieszać mąkę z jajkiem i, olejem. Dodać wodę. Doprawić do smaku solą i tartą gałką muszkatołową. Ciasto dobrze wyrobić łyżką. Na kilka minut przed podaniem plasterki mortadeli zanurzać z jednej strony w cieście i tą stroną kłaść na rozgrzany tłuszcz, a następnie z wierzchu polać ciastem. Po usmażeniu placek odwrócić, dosmażyć.

Tagi:

jajko tarta jajka