Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Mortadela z pieczarkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie danie obiadowe .Tanie. Smaczne .

Mortadela z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

Mortadela z pieczarkami i szpinakiem

 

  • 2 grubsze plastry mortadeli
  • 20 dag pieczarek
  • 25 dag szpinaku
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła
  • 2 mini kostki czosnkowe Knorra

 

Sposób przygotowania:

Mortadela z pieczarkami i szpinakiem
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano .W garnuszku rozgrzać masło wrzucić szpinak ( cały lub mielony ), smażyć chwilę tak by sok odparował. Doprawić kostkami czosnkowymi. Mortadelę podsmażyć na rumiano z obu stron . Podawać z ziemniaczkami puree , obkładając mortadelę pieczarkami .

Tagi:

szpinak