Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Mrowisko(3)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pracochłonne, bo dużo czasu zajmuje przygotowanie,smażenie itd..ale warto je zrobić..

Mrowisko(3)

Składniki:

Mrowisko(3)

 

Sposób przygotowania:

Mrowisko(3)
Jajka roztrzepać z odrobiną soli,dodać mąkę i zagnieść elastyczne i dość twarde.Rozwałkować bardzo cienko, wycinać paski lub trójkąty i smażyć krótko na złoty kolor w rozgrzanym oleju. Osączyć na papierze.W garnku rozpuścić margarynę, cukier i miód, gotować, aż składniki będą dobrze rozpuszczone a masa jednolita (ok 15 minut ). Układać mrowisko..układamy warstwę faworków i polewamy masą, posypujemy wiórkami, rodzynkami i makiem, znów warstwa faworków i polewamy masą itd

Tagi:

jajko jajka