Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Mrówki maszerujące po kłodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała przekąska nie tylko dla dzieci ale i dla dorosłych.

Mrówki maszerujące po kłodzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mrówki maszerujące po kłodzie

 

  • seler naciowy
  • masło orzechowe
  • rodzynki
  • dodatkowo mleko, dżem, marmolada, małe owoce typu czerwone porzeczki itp.

Sposób przygotowania:

Mrówki maszerujące po kłodzie
Zielone łodygi selera pokroić na kawałki 7 do 10 cm długości prosto lub na ukos, opłukać i osuszyć. Wypełnić wgłębienie selera jednym z wielu gatunków masła orzechowego - ja użyłem nowość masło orzechowe z czekoladą, nutella się też doskonale nadaje. Dla niejadków można dodać rodzynki i nazwać "Mrówki maszerujące po kłodzie" albo można dodać ulubiony dżem, np. morelowy. Masło orzechowe można wypełnić równo lub nierówno, zrobić wzorki i wgłębienia a jak ktoś ma artystyczne zdolności to może nawet zrobić figury, co dusza zapragnie.
Mrówki maszerujące po kłodzie
Podstawowe składniki to seler naciowy, masło orzechowe i rodzynki.
Mrówki maszerujące po kłodzie
Masło orzechowe dodaje selerowi tak dużo atrakcyjności, że nikt, duży czy mały, się tej przekąsce nie oprze.