mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mrożona kawa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna kawa na upalne dni .

Mrożona kawa. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mrożona kawa.

 

  • 200 ml mleko
  • 3 kostki lodu
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Mrożona kawa.
Mrożoną kawę najlepiej przygotować w “shakerze”. Do shakera najpierw wlewamy schłodzone mleko i dodajemy kolejno kostki lodu , kawę rozpuszczalną dobrej jakości i cukier . Następnie zamykamy shaker i energicznie mieszamy ruchem góra-dół. Kawa w tym czasie zmienia kolor na jasnobrązowy , gdy dobrze wszystko razem zmieszamy na górze kawy utworzy się pianka . Kawę przelewamy do szklanki i dekorujemy bitą śmietanką .
Mrożona kawa.
Wszystkie składniki wlewamy do shakera i mieszamy

Tagi:

lody kawa