kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Mrożone ciasto bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest łatwe i szybkie do zrobienia. Przyjemnie chłodzi w gorące dni. Ciekawostką jest, że ciasto upieczone potem mrozimy. Zachęcam.

Mrożone ciasto bananowe

Składniki:

Mrożone ciasto bananowe

 

  • 15 dag cukru pudru
  • 15 dag mielonych orzechów włoskich
  • 4 białka
  • Masa bananowa:
  • mały jogurt bananowy
  • 300 ml śmietanki 30 %
  • 2 dojrzałe banany
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania:

Mrożone ciasto bananowe
Białka ubić i wymieszać z orzechami oraz z cukrem. Wylać do wyłożonej folią dużej tortownicy. Piec około 40 minut w 180 st. C. Żółtka utrzeć z cukrem. Banany dokładnie zmiksować. Śmietankę ubić. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i wyłożyć na wystudzone ciasto. Zmrozić. Przed podaniem lekko rozmrozić.

Zapraszam na mojego bloga dobrzejesc.blogspot.com