Sposób przygotowania:
Ciasto bananowe zarówno smaczne, jak i zdrowe
🔘 Daktyle należy namoczyć przez około 60 minut we wrzątku lub przez minimum 8 godzin w chłodnej wodzie. Banany obrać i połamać na kawałki.
🔘 Ciasto bananowe: do kielicha z blendera wrzucić kawałki bananów, wbić jajka, dodać daktyle i zmiksować. Następnie zmiksowane ciasto przełożyć do odpowiednio dużej miski, wsypać mąkę owsianą, skórkę z cytryny, cynamon i wymiszać dokładnie miotełką. Teraz dodać jeszcze proszek do pieczenia i ponownie całość dobrze wymieszać miotełką.
🔘 Ciasto bananowe wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Ciasto piec przez około 30 - 35 minut w 170°C / Termoobieg /. Üpieczone i lekko schłodzone ciasto polać roztopioną czekoladą.
🔘 Ciasto bananowe: do kielicha z blendera wrzucić kawałki bananów, wbić jajka, dodać daktyle i zmiksować. Następnie zmiksowane ciasto przełożyć do odpowiednio dużej miski, wsypać mąkę owsianą, skórkę z cytryny, cynamon i wymiszać dokładnie miotełką. Teraz dodać jeszcze proszek do pieczenia i ponownie całość dobrze wymieszać miotełką.
🔘 Ciasto bananowe wlać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Ciasto piec przez około 30 - 35 minut w 170°C / Termoobieg /. Üpieczone i lekko schłodzone ciasto polać roztopioną czekoladą.