Sposób przygotowania:
Wysokobiałkowy chlebek bananowy z mąką konopną
🔘 Ciasto na chleb: banany obrać, pokroić na kawałki i rozgnieść widelcem na miazgę. Następnie masę bananową umieścić w odpowiednio dużej wielkości naczyniu, później dodać twaróg, wsypać płatki owsiane, mąkę konopną, zmiksowane migdały, proszek do pieczenia, wbić jajko, wlać mleko migdałowe i dodać pokrojone na słópki migdały. Teraz wszystko dobrze razem wymieszać.
🔘 Ciasto na chleb przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć kilka plasterków banana i posypać migdałami. Następnie chleb włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 minut w 190°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Na ostatnie 15 minut chlebek przykryć, żeby nie za bardzo ściemniał (jego dziwny ciemny kolor pochodzi od mąki konopnej, ale jest naprawdę pyszny). Chlebek bananowy najlepiej smakuje gdy jest jeszcze ciepły.
🔘 Ciasto na chleb przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć kilka plasterków banana i posypać migdałami. Następnie chleb włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 50 minut w 190°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Na ostatnie 15 minut chlebek przykryć, żeby nie za bardzo ściemniał (jego dziwny ciemny kolor pochodzi od mąki konopnej, ale jest naprawdę pyszny). Chlebek bananowy najlepiej smakuje gdy jest jeszcze ciepły.