Sposób przygotowania:
Piernik czekoladowo - bananowy
🔘 Masa bananowa: banany obrać połamać na małe kawałki i wrzucić do pojemnika z blendera. Następnie wlać jajka, syrop klonowy, wsypać kakao, mąkę owsianą, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Później zmiksować wszystkie składniki na gładką masę.
🔘 Powstałą masę wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (papier pognieść żeby można było łatwiej wyłożyć formę). Potem całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 - 45 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Następnie udekorować czekoladą i pozwolić sie jej rozstopić. Czas i temperaturę podałem w przybliżeniu, bo należy się kierować swoim piekarnikiem.
🔘 Powstałą masę wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy (papier pognieść żeby można było łatwiej wyłożyć formę). Potem całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 - 45 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Następnie udekorować czekoladą i pozwolić sie jej rozstopić. Czas i temperaturę podałem w przybliżeniu, bo należy się kierować swoim piekarnikiem.