Sposób przygotowania:
Lekkie muffinki cytrynowe
Cytrynę dobrze umyć i sparzyć. Otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, W drugiej misce ubić jajko z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem cytrynowym. Do utartego jajka dodać olej i kefir, dosypać mąkę i wymieszać. Dołożyć otartą skórkę i sok z cytryny, ponownie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papierowymi foremkami, napełnić je ciastem. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180-200 stopni. Po wystudzeniu ozdobić lukrem i kandyzowaną skórką.
msewka
edytaha
Pachniało :) Aż ślinka ciekła :)
jaNina
edytaha
Hihi, mój pierwszy przepis wstawiony na gotujmy :) Cieszę się, że został "odgrzebany", bo muffinki są fajne w smaku :)