Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowo - bananowe z czekoladą
Czekoladę pokroić w małe kawałki. Banany obrać włożyć do miski i rozgnieść widelcem na papkę.
Do rozgniecionych bananów dodać olej, jajka, oraz cukier. Wszystko zmiksować do połączenia
składników. Do całości przesiać mąkę wymieszaną z kakao oraz sodą oczyszczoną. Ponownie wymieszać
do połączenia składników łyżką drewnianą. Do całości wmieszać posiekane kawałki czekolady.
Do foremki na muffinki włożyć papierowe papilotki. Do papilotków nałożyć porcje ciasta.
Tak przygotowane muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu udekorować według uznania lub posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie 30 - 40 minut + czas pieczenia
Do rozgniecionych bananów dodać olej, jajka, oraz cukier. Wszystko zmiksować do połączenia
składników. Do całości przesiać mąkę wymieszaną z kakao oraz sodą oczyszczoną. Ponownie wymieszać
do połączenia składników łyżką drewnianą. Do całości wmieszać posiekane kawałki czekolady.
Do foremki na muffinki włożyć papierowe papilotki. Do papilotków nałożyć porcje ciasta.
Tak przygotowane muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut, a najlepiej do suchego patyczka.
Po upieczeniu i wystudzeniu udekorować według uznania lub posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie 30 - 40 minut + czas pieczenia