Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Muffinki jaglane z szynką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i łatwa w przygotowaniu przekąska lub pomysł na śniadanie do pracy. Wykorzystałam to co znalazłam w lodówce.

Muffinki jaglane z szynką i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki jaglane z szynką i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Do miski przełożyć ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną i rozdrobnić widelcem. Dodać startą na dużych oczkach cukinię (razem ze skórką), wsypać chia i przyprawy, wymieszać.

Szynkę w plastrach pokroić w kostkę, Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 3 jajka i wymieszać ponownie.

Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.

Podawać na ciepło lub zimno z keczupem lub innym ulubionym sosem. 
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Do miski przełożyć ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną i rozdrobnić widelcem.
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Dodać startą na dużych oczkach cukinię (razem ze skórką), wsypać chia i przyprawy, wymieszać.
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
dodać pokrojoną szynkę i starty ser i wymieszać
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.

Tagi:

przystawki