Sposób przygotowania:
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Do miski przełożyć ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną i rozdrobnić widelcem. Dodać startą na dużych oczkach cukinię (razem ze skórką), wsypać chia i przyprawy, wymieszać.
Szynkę w plastrach pokroić w kostkę, Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 3 jajka i wymieszać ponownie.
Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z keczupem lub innym ulubionym sosem.
Szynkę w plastrach pokroić w kostkę, Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 3 jajka i wymieszać ponownie.
Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z keczupem lub innym ulubionym sosem.
![Muffinki jaglane z szynką i cukinią Muffinki jaglane z szynką i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-jaglane-z-szynka-i-cukinia-421391.jpg)
![Muffinki jaglane z szynką i cukinią Muffinki jaglane z szynką i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-jaglane-z-szynka-i-cukinia-421392.jpg)
![Muffinki jaglane z szynką i cukinią Muffinki jaglane z szynką i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-jaglane-z-szynka-i-cukinia-421394.jpg)
![Muffinki jaglane z szynką i cukinią Muffinki jaglane z szynką i cukinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-jaglane-z-szynka-i-cukinia-421395.jpg)