Sposób przygotowania:
Muffinki jaglane z szynką i cukinią
Do miski przełożyć ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną i rozdrobnić widelcem. Dodać startą na dużych oczkach cukinię (razem ze skórką), wsypać chia i przyprawy, wymieszać.
Szynkę w plastrach pokroić w kostkę, Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 3 jajka i wymieszać ponownie.
Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z keczupem lub innym ulubionym sosem.
Szynkę w plastrach pokroić w kostkę, Ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać 3 jajka i wymieszać ponownie.
Napełnić papilotki w formie na muffinki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.
Podawać na ciepło lub zimno z keczupem lub innym ulubionym sosem.