Sposób przygotowania:
Crumble z rabarbarem
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i wrzucamy do kokilek.
Posypujemy cukrem białym i waniliowym, mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zimne masło oraz cukier, Krótko zagniatamy, aby składniki się ze sobą połączyły. Ścieramy kruszonkę na tarce i posypujemy rabarbar.
Pieczemy przez około 20-25 minut, aż kruszonka ładnie się zarumieni.
Gotowy deser dekorujemy poziomkami i listkami mięty.
Posypujemy cukrem białym i waniliowym, mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zimne masło oraz cukier, Krótko zagniatamy, aby składniki się ze sobą połączyły. Ścieramy kruszonkę na tarce i posypujemy rabarbar.
Pieczemy przez około 20-25 minut, aż kruszonka ładnie się zarumieni.
Gotowy deser dekorujemy poziomkami i listkami mięty.