Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 938]

Crumble z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rabarbar zapiekany pod kruszonką to prosty i pyszny deser. Warto go przyrządzić podczas sezonu na rabarbar.

Crumble z rabarbarem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Crumble z rabarbarem

 

  • 300-400 gram rabarbaru
  • 4 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 łyżeczki cukru białego
  • 4 poziomki
  • 4 listki mięty
  • Kruszonka:
  • 1/2 szklanki mąki
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 60 gram masła

Sposób przygotowania:

Crumble z rabarbarem
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i wrzucamy do kokilek.

Posypujemy cukrem białym i waniliowym, mieszamy.

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy zimne masło oraz cukier, Krótko zagniatamy, aby składniki się ze sobą połączyły. Ścieramy kruszonkę na tarce i posypujemy rabarbar.

Pieczemy przez około 20-25 minut, aż kruszonka ładnie się zarumieni.

Gotowy deser dekorujemy poziomkami i listkami mięty.
Crumble z rabarbarem
Rabarbar myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i wrzucamy do kokilek.
Crumble z rabarbarem
Posypujemy cukrem białym i waniliowym, mieszamy.
Crumble z rabarbarem
Krótko zagniatamy, aby składniki się ze sobą połączyły.
Crumble z rabarbarem
Ścieramy kruszonkę na tarce i posypujemy rabarbar.

Tagi:

deser