goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Muffinki marmurkowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W tym roku razem z innymi muffinkami królowały na stole wielkanocnym.

Muffinki marmurkowe. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Muffinki marmurkowe.

 

  • mąka 25 dag
  • proszek do pieczenia 1 łyżka
  • cukier 10 dag
  • szczypta soli
  • jaja 2 sztuki
  • mleko 250 ml
  • olej 6 łyżek
  • aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • kakao 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Muffinki marmurkowe.
Suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier mieszamy. Składniki mokre: jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii również mieszamy. Łączymy składniki mokre i suche. Następnie dzielimy na 2 części, do jednaj dodać kakao i mieszamy. Formę do muffinek napełniamy na zmianę: ciasto jasne i ciemne. Piec około 20 minut w temperaturze 200ºC.
Muffinki marmurkowe.
Formę do muffinek napełniamy na zmianę ciastem jasnym i ciemnym