Sposób przygotowania:
Muffinki-motylkiPrzygotowanie ciasta:
Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch z cukrem pudrem. Następnie ucierając dodać po 1 jajku i stopniowo biały ser.
Na końcu dodać parę kropli aromatu cytrynowego i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać dokładnie ciasto. Przełożyć do papierowych papilotek na muffinki do 3/4 ich wysokości i umieścić w specjalnej formie do pieczenia muffinek.
Pieczenie muffinek:
Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i pieczemy ok.17 min. Po upieczeniu wyciągamy z blaszki i studzimy.
Dekoracja:
Serek mielony ucieramy z cukrem pudrem i odrobiną czerwonego spożywczego barwnika.
Nakładamy na każdą babeczkę odrobinę serka. Na środku mocujemy po 2 precelki z cukrem tak aby powstały skrzydełka motylka.
Na sam środek pomiędzy precelki sypiemy wiórki kokosowe.