Sposób przygotowania:
Choinki muffinki
1. Najpierw margarynę z miodem, cukrem i przyprawą do piernika ucieram na puszystą masę.
2. Następnie do tego stopniowo wbijam po jednym jajku cały czas ucierając.
3. Dodaję mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie ucieram.
4. Potem formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami i przelewam do niej ciasto.
5. Muffinki piekę przez około 20-25 minut w 180 stopniach.
6. Muffinki odkładam do wystygnięcia i w tym samym czasie przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę wsypuję do miski, wlewam mleko i miksuję na puszystość. Dodaję barwnik i jeszcze chwilkę ubijam.
7. Cukrem pudrem obsypuję muffinki tak, żeby powstał śnieg.
8. Szprycą z bitą śmietaną wyciskam stożki formując choineczki.
9. Dekoruję posypką.
Smacznego!
2. Następnie do tego stopniowo wbijam po jednym jajku cały czas ucierając.
3. Dodaję mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie ucieram.
4. Potem formę do pieczenia muffinek wykładam papilotkami i przelewam do niej ciasto.
5. Muffinki piekę przez około 20-25 minut w 180 stopniach.
6. Muffinki odkładam do wystygnięcia i w tym samym czasie przygotowuję bitą śmietanę. Śnieżkę wsypuję do miski, wlewam mleko i miksuję na puszystość. Dodaję barwnik i jeszcze chwilkę ubijam.
7. Cukrem pudrem obsypuję muffinki tak, żeby powstał śnieg.
8. Szprycą z bitą śmietaną wyciskam stożki formując choineczki.
9. Dekoruję posypką.
Smacznego!