Sposób przygotowania:
Leniwa drożdżówka z całymi jabłkamiETAP 1:

Do miski wg kolejności: kruszyć drożdże, wsypać cukier, wbić jajka
ETAP 2:

Wlać mleko, olej, wsypać mąkę, sól, wlać olejek rumowy, nakryć talerzem, nie mieszać, odstawić na całą noc na blat kuchenny.
ETAP 3:

Ciasto łyżką drewnianą wymieszać do połączenia składników.
ETAP 4:

Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, powkładać obrane i wydrążone jabłka, posypać cynamonem i cukrem.
ETAP 5:

W nagrzanym piekarniku na 190 C, grzanie góra/dół piec około 50-60 minut, ciasto wystudzić w formie.
ETAP 6:

W kąpieli wodnej roztopić czekoladę gorzką ze śmietaną cały czas mieszając.
ETAP 7:

Ciasto polać czekoladą i posypać skórką pomarańczy, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu.