Sposób przygotowania:
Muffinki na maślance z rabarbarem i kruszonką
Składniki na muffinki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej.
W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia.
W drugiej misce połączyć składniki mokre czyli maślankę, olej i jajka.
Zawartość obu misek dokładnie połączyć. Masę przełożyć do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 foremki. Rabarbar pokroić na małe kawałki.
Przygotować kruszonkę-wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść rozcierając w dłoniach. Na wierzchu każdej muffinki ułożyć kawałeczki rabarbaru lekko wciskając w ciasto i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30-40 minut, funkcja góra-dół.
Z podanych składników wychodzi ok 13-14 muffinek. Po wystudzeniu posypać cukrem pudem.
W jednej misce wymieszać składniki suche czyli mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia.
W drugiej misce połączyć składniki mokre czyli maślankę, olej i jajka.
Zawartość obu misek dokładnie połączyć. Masę przełożyć do foremek na muffinki do wysokości ok 2/3 foremki. Rabarbar pokroić na małe kawałki.
Przygotować kruszonkę-wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść rozcierając w dłoniach. Na wierzchu każdej muffinki ułożyć kawałeczki rabarbaru lekko wciskając w ciasto i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30-40 minut, funkcja góra-dół.
Z podanych składników wychodzi ok 13-14 muffinek. Po wystudzeniu posypać cukrem pudem.
Czekoladka 2