Sposób przygotowania:
Muffinki - murzynki z gruszką
Obie mąki przesiać z solą, sodą, proszkiem do pieczenia i kakao, dodać cukier, wymieszać. Gruszki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę (potrzebujemy ok. 1 szkl. owoców), skropić sokiem cytrynowym. Jajko roztrzepać z maślanką i olejem, dodać aromat. Jednym ruchem wsypać składniki suche, lekko wymieszać - tylko tyle aby składniki trochę się połączyły (masa ma być grudkowata!) - dodać gruszki, zamieszać i wykładać łyżką porcje masy do foremki wyłożonej papilotkami. Piec 20 min. w temp. 170st. C.
Po lekkim przestudzeniu można oprószyć cukrem pudrem albo polukrować, ale nie jest to konieczne.
Po lekkim przestudzeniu można oprószyć cukrem pudrem albo polukrować, ale nie jest to konieczne.
A.B.
luna
Sarenka
bratka