Sposób przygotowania:
Muffinki orzechowe
Orzechy włoskie mielimy.
Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy do nich zmielone wcześniej orzechy oraz szczyptę soli. Całość ostrożnie mieszamy.
W drugiej misce miksujemy jajko, mleko, cukier oraz olej. Powoli dodajemy mąkę z dodatkami. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy kropelki czekoladowe i dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Górę posypujemy kropelkami czekoladowymi.
Pieczmy w temp. 180 st. przez około 25 minut.
Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy do nich zmielone wcześniej orzechy oraz szczyptę soli. Całość ostrożnie mieszamy.
W drugiej misce miksujemy jajko, mleko, cukier oraz olej. Powoli dodajemy mąkę z dodatkami. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy kropelki czekoladowe i dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Górę posypujemy kropelkami czekoladowymi.
Pieczmy w temp. 180 st. przez około 25 minut.