Sposób przygotowania:
Muffinki wielkanocne z kiełbasą i szczypiorkiem
Jajka myjemy, rozdzielamy żółtka od białek, które ubijamy na sztywno.
Żółtka ucieramy na puszysto dodając po kolei kefir i mąkę.
Kiełbaskę obieramy ze skórki i siekamy na drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy na drobno
Dodaje my do naszej masy jajecznej. Białka dodajemy dopiero na sam koniec do naszej masy jajecznej. Mieszamy delikatnie, na puszystą masę.
Napełniamy nasze foremki i Pieczemy 20 minut w 190 stopniach.
Żółtka ucieramy na puszysto dodając po kolei kefir i mąkę.
Kiełbaskę obieramy ze skórki i siekamy na drobną kosteczkę. Szczypiorek siekamy na drobno
Dodaje my do naszej masy jajecznej. Białka dodajemy dopiero na sam koniec do naszej masy jajecznej. Mieszamy delikatnie, na puszystą masę.
Napełniamy nasze foremki i Pieczemy 20 minut w 190 stopniach.
ciasteczka