Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Babeczki na słono z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki na słodko jadł chyba każdy, ja polecam przygotować takie na słono to ciekawa alternatywa na 2 śniadanie lub przekąskę na imprezę.

Babeczki na słono z warzywami

Składniki:

Babeczki na słono z warzywami

Suche:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oregano
  • przyprawa do pizzy

Mokre:

Dodatki:

  • kawałek cukinii
  • kawałek marchewki
  • 2 kabanosy
  • 3 plastry szynki
  • 100 g sera żółtego
  • 6 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Babeczki na słono z warzywami
Mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy mieszamy w jednej misce, mleko ,olej i jajko mieszamy w drugiej misce. Następnie całość łączymy razem.

Cukinię i marchewkę obieramy irazem z serem żółtym ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Kabanosy i szynkę kroimy w kostkę. Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Teraz mieszamy wszystkie składniki z ciastem ( pomidorki i ser żółty odkładamy).

Ciasto nakładamy do foromek. Na wierzch układamy po 2 ćwiartki pomidorka i sypiemy żółtym serem.

Muffiny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut.