Sposób przygotowania:
Koszyczki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskiego rozwinąć na stolnicy i wykroić z niego 6 kółek (szklanką lub rondelkiem). Każde kółko włożyć do formy na muffinki, wcześniej natłuszczoną margaryną. Pomidora pokroić w kostkę, pora poszatkować i lekko sparzyć.
Pieczarki pokroić w mniejsza kostkę i podsmażyć na patelni. Wszystkie warzywa wymieszać w misce i doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem. Przekładać po trochu do gniazd w formie. Białą kiełbasę pokroić w mniejsze kawałki, wkładać do "gniazd" po 1-2 pokrojone sztuki.
Jajka wbić do miski, roztrzepać i nalewać po trochu do foremki. Posypać poszatkowanym koperkiem.
Piec ok. 15/20 minut w 180 st. Spożywać ciepłe.
Pieczarki pokroić w mniejsza kostkę i podsmażyć na patelni. Wszystkie warzywa wymieszać w misce i doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem. Przekładać po trochu do gniazd w formie. Białą kiełbasę pokroić w mniejsze kawałki, wkładać do "gniazd" po 1-2 pokrojone sztuki.
Jajka wbić do miski, roztrzepać i nalewać po trochu do foremki. Posypać poszatkowanym koperkiem.
Piec ok. 15/20 minut w 180 st. Spożywać ciepłe.