Sposób przygotowania:
Muffinki jaglaneETAP 1:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i smażyć razem z cebulą, a następnie dodać marchewkę z groszkiem.
Gdy warzywa będą ciepłe, zestawić z ognia i wystudzić.
ETAP 2:
Kaszę jaglaną wypłukać kilkakrotnie pod zimną wodą i gotować w wodzie razem z kostką rosołową do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.
Co jakiś czas mieszać, aby kasza się nie przypaliła. Wystudzić.
ETAP 3:
Rozbełtać jajka, a następnie dodać przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz wystudzoną kaszę jaglaną i dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać kiełbasę z warzywami i wymieszać.
ETAP 4:
Ser pokroić w kostkę. Gotową masą napełniać papilotki do muffinek, zajmując ok. 3/4 ich objętości. Wierzch posypać serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25- 30 min. Podawać na ciepło.