Sposób przygotowania:
Koszyczki chlebowe z masą serową
Serek Almette wrzucić do miski, następnie pokroić paprykę i kiełbasę w kosteczkę i wrzucić do serka. Koperek poszatkować drobno i także wrzucić do miski. Całość dokładnie wymieszać.
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować, wypełnić nimi foremkę od foremki na muffinki. Wcześniej brytfannę natłuścić margaryną. Do każdej kromki dać po trochu przygotowanej masy serowej.
Jajka wbić do jednej miseczki. Roztrzepać widelcem i po trochu wlewać do kromek. Posypać jeszcze odrobiną poszatkowanego koperku.
Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Spożywać ciepłe.
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować, wypełnić nimi foremkę od foremki na muffinki. Wcześniej brytfannę natłuścić margaryną. Do każdej kromki dać po trochu przygotowanej masy serowej.
Jajka wbić do jednej miseczki. Roztrzepać widelcem i po trochu wlewać do kromek. Posypać jeszcze odrobiną poszatkowanego koperku.
Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 st. Spożywać ciepłe.
robaczek