Sposób przygotowania:
Muffinki z bananem i marchewką
Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki mokre: kefir, olej i jajka. W drugiej misce wymieszać suche: mąkę orkiszową, cukier trzcinowy, proszek, sodę i karob.
Banana obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Wrzucić do mokrych składników, dodać banana, wymieszać.
Połączyć zawartość obu misek. Nałożyć ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
Wystudzić na kratce.
Banana obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Wrzucić do mokrych składników, dodać banana, wymieszać.
Połączyć zawartość obu misek. Nałożyć ciasto do formy wyłożonej papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
Wystudzić na kratce.