Sposób przygotowania:
Borówkowa krainaI

1. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, jedną żółtą w ¾ szk. wody a dwie pozostałe w dwóch szk. wody.
II

2. Śmietany ubijamy mikserem razem z cukrem pudrem. Po ubiciu dzielimy na dwie połowy.
III

3. Borówki myjemy i jedną połowę blendujemy, następnie łączymy z jedną połową masy śmietanowej i dodajemy rozpuszczoną żelatynę, cały czas miksując.
IV

4. Do drugiej połowy masy śmietanowej wlewamy rozpuszczona w ¾ szk. wody galaretkę żółtą.
V

5. Na dnie formy układamy podłużne biszkopty.
6. Na ciastka wylewamy masę z borówkami i układamy borówki.
VI

7. Następna warstwa to masa śmietanowa z galaretką i ponownie układamy borówki.
VII

8. Na koniec zalewamy galaretką.
9. Ciasto chłodzimy 2 godziny w lodówce.
10. Smacznego.