Sposób przygotowania:
Muffinki z białą i czarną czekoladą
Najpierw do miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Następnie dodać kakao, cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać z czekoladami. W drugiej misce przygotować mokre składniki. Do miski wybić jajko, dodać mleko i olej, roztrzepać widelcem.
Przelać mokre składniki do suchych ostrożnie wymieszać. Łyżką nalewać masę do foremek na muffinki. Rozgrzać piekarnik do 180 stop.piec 20 minut.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą czekoladową, udekorować listkami melisy.
Przelać mokre składniki do suchych ostrożnie wymieszać. Łyżką nalewać masę do foremek na muffinki. Rozgrzać piekarnik do 180 stop.piec 20 minut.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić, polać polewą czekoladową, udekorować listkami melisy.