Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z musem truskawkowym
Spód formy wykładam biszkoptami lub herbatnikami. Truskawki miksuję blenderem na mus.
Galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wody. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w niewielkiej ilości wody. Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję serek oraz cukier i dokładnie mieszam.
Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję połowę galaretki truskawkowej, a do drugiej połowę rozpuszczonej żelatyny. Pozostałą żelatynę dodaję do musu truskawkowego. Otrzymałam 4 różne masy, które wylewam naprzemiennie na biszkopty. Odstawiam do lodówki do zastygnięcia.
Galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wody. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczam w niewielkiej ilości wody. Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję serek oraz cukier i dokładnie mieszam.
Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję połowę galaretki truskawkowej, a do drugiej połowę rozpuszczonej żelatyny. Pozostałą żelatynę dodaję do musu truskawkowego. Otrzymałam 4 różne masy, które wylewam naprzemiennie na biszkopty. Odstawiam do lodówki do zastygnięcia.