Sposób przygotowania:
Muffinki z czekoladą i jagodami kamczackimi
1. Jajka miksujemy z cukrami na puszystą masę, następnie wlewamy olej i śmietankę i chwilę miksujemy. Wsypujemy kaszę mannę, mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie ( świeże płuczemy i dokładnie osuszamy, a mrożonych nie musimy rozmrażać ) i dokładnie mieszamy łyżką.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut do zrumienienia i suchego patyczka.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Mrożonych jagód nie musimy rozmrażać.
Świeże owoce myjemy i dokładnie osuszamy.
2. Tak wykonane ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut do zrumienienia i suchego patyczka.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Mrożonych jagód nie musimy rozmrażać.
Świeże owoce myjemy i dokładnie osuszamy.