Sposób przygotowania:
Makowo- bakaliowe mini babeczki do koszyczka
1. Mleko mieszam trzepaczką razem z jajkami i olejem. W osobnym naczyniu mieszam mąkę razem z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i makiem.
2. Składniki suche stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Na końcu do ciasta dodaję mieszankę keksową oraz skórkę pomarańczową. Mieszam.
3. Ciasto przekładam do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki (do ¾ wysokości). Babeczki piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
4. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Czekoladą polewam wierzch przestudzonych babeczek. Babeczki posypuję kolorową posypką i perełkami.
2. Składniki suche stopniowo dodaję do masy płynnej. Dokładnie mieszam. Na końcu do ciasta dodaję mieszankę keksową oraz skórkę pomarańczową. Mieszam.
3. Ciasto przekładam do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek na babeczki (do ¾ wysokości). Babeczki piekę około 25 minut w temperaturze 200 stopni.
4. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Czekoladą polewam wierzch przestudzonych babeczek. Babeczki posypuję kolorową posypką i perełkami.