Sposób przygotowania:
Babeczki murzynkowe
Łączymy sypkie składniki czyli mąkę z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą.
Jajka wybijamy do miski, dodajemy masło albo margarynę, dżem i cukier. Chwilę miksujemy. Dodajemy połączone sypkie składniki oraz mleko. Miksujemy do połączenia składników.
Małe foremki do babeczek natłuszczamy i nakładamy do nich ciasto do ok 1/2 wysokości foremki a nawet trochę więcej.
Pieczemy 25-30 min w 180-190 stopniach.
Wystudzone babeczki można oprószyć cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.
Jajka wybijamy do miski, dodajemy masło albo margarynę, dżem i cukier. Chwilę miksujemy. Dodajemy połączone sypkie składniki oraz mleko. Miksujemy do połączenia składników.
Małe foremki do babeczek natłuszczamy i nakładamy do nich ciasto do ok 1/2 wysokości foremki a nawet trochę więcej.
Pieczemy 25-30 min w 180-190 stopniach.
Wystudzone babeczki można oprószyć cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.