dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Muffiny z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, pulchniutki babeczki waniliowe z kremem śmietankowym. Idealne sprawdzą się na przyjęciu dla dzieci.

Muffiny z kremem

Składniki:

Muffiny z kremem

 

  • 3 jajka
  • 1/2 szkl cukru
  • 3/4 szkl mleka
  • 1/3 szkl oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 3/4 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml śmietany 30 %
  • cukier puder do smaku
  • 150 g mascaropone
  • posypka cukrowa

Sposób przygotowania:

Muffiny z kremem

Krok 1:

Muffiny z kremem
Wszystkie składniki na babeczki mieszamy ze sobą.

Jajka mieszamy z olejem i mlekiem. Następnie wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy.

Krok 2:

Muffiny z kremem
Ciasto wlewamy do foremek i pieczemy na złoto.

Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone babeczki studzimy.

Krok 3:

Muffiny z kremem
Przygotowany krem wykładamy na upieczone babeczki.

Schłodzoną śmietanę miksujemy z cukrem pudrem do smaku. Serek miksujemy i stopniową łączymy ze śmietaną. Krem wyciskamy przy pomocy szprycy na wystudzone babeczki. Posypujemy posypką cukrową.

Schładzamy.

Smacznego!