Sposób przygotowania:
Muffinki z jagodami, czekoladą i kokosem
1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry, miksujemy na puszystą masę, wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt, obie mąki, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. Świeże owoce wcześniej myjemy i osuszamy. Mrożonych nie musimy rozmrażać.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 40 minut w temperaturze 180.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Mrożonych owoców nie musimy rozmrażać.
Świeże owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
3. Muffinki pieczemy do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 40 minut w temperaturze 180.
4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek.
Mrożonych owoców nie musimy rozmrażać.
Świeże owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Bardzo polecam upiec :) Warto :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)