Sposób przygotowania:
Muffinki z nutką pomarańczy
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę łamiemy czy też kroimy na małe kawałki. Masło ogrzewamy aż się roztopi. Studzimy.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, masło i sok. Dodajemy przygotowaną mąkę i czekoladę. Mieszamy.
Przygotowane ciasto nakładamy do 2/3 wysokości papierowych foremek. Pieczemy aż babeczki się zrumienią ok 20 min w 190 stopniach.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, masło i sok. Dodajemy przygotowaną mąkę i czekoladę. Mieszamy.
Przygotowane ciasto nakładamy do 2/3 wysokości papierowych foremek. Pieczemy aż babeczki się zrumienią ok 20 min w 190 stopniach.