Sposób przygotowania:
Muffinki z płatkami jaglanymi1
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki mąkę, płatki jaglane, wiórki kokosowe rodzynki, posypkę czekoladową, żurawinę, proszek, sodę, cukier .
2
Do miski wlewamy olej jeżeli kokosowy to trzeba go rozpuścić, wbijamy jajka i wlewamy kefir.
3
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy suche składniki dodajemy starte jabłko. Dodajemy kilka kropli aromatu.
4
Masę nakładamy do foremek na górę sypiemy płatki migdałowe. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut.
5
Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy.
Zimne muffinki polewamy polewą czekoladową.
6
Pyszne wilgotne babeczki do kawusi ale nie tylko.
POLECAM
gusia1000