Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem
Rabarbar dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Do miski przekładamy miękkie masło oraz cukier trzcinowy. Miksujemy przez chwilę ( cukier nie powinien się rozpuścić) i dodajemy po jednym żółtku. Każde następne gdy poprzednie połączy się z masą.
Gdy składniki się połączą partiami dosypujemy przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Na wierzch układamy rabarbar.
Tak przygotowane muffinki pieczemy w 190 st przez 25-30 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak dużo ciasta nałożyliśmy do papilotek.
Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem.
Do miski przekładamy miękkie masło oraz cukier trzcinowy. Miksujemy przez chwilę ( cukier nie powinien się rozpuścić) i dodajemy po jednym żółtku. Każde następne gdy poprzednie połączy się z masą.
Gdy składniki się połączą partiami dosypujemy przesiane sypkie składniki. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite na sztywno białka. Całość dokładnie mieszamy.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki. Na wierzch układamy rabarbar.
Tak przygotowane muffinki pieczemy w 190 st przez 25-30 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak dużo ciasta nałożyliśmy do papilotek.
Przed podaniem można je posypać cukrem pudrem.