Sposób przygotowania:
Szybkie muffinki z rabarbaremETAP 1

Rabarbar oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Papilotkami wykładamy formę na muffiny.
ETAP 2

Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i całość ubijamy na puszystą masę
ETAP 3

Do ubitych jajek wsypujemy sypkie składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) oraz wlewamy płynne składniki (olej, olejek cytrynowy, mleko). Całość dokładnie miksujemy do połączenia składników.
ETAP 4

Gotowym ciastem napełniamy foremki do około ¾ ich wysokości
ETAP 5

Na wierzchu układamy po kilka kawałków rabarbaru (im więcej, tym babeczki będą bardziej orzeźwiające).
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffiny pieczemy około 25 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy. Przed podaniem oprószamy je cukrem pudrem.