Sposób przygotowania:
Muffinki z truskawkami i kruszonką
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, pokroić w kawałki. Rabarbar umyć, pokroić.
Składniki na kruszonkę wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować. Schłodzić w lodówce. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej wymieszać składniki mokre (w temp. pokojowej). Zawartość drugiej miski wlać do pierwszej, zamieszać niedbale łyżką. Wsypać do miski truskawki i rabarbar, zamieszać.
Ciasto nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wystudzić na kratce.
Składniki na kruszonkę wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować. Schłodzić w lodówce. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej wymieszać składniki mokre (w temp. pokojowej). Zawartość drugiej miski wlać do pierwszej, zamieszać niedbale łyżką. Wsypać do miski truskawki i rabarbar, zamieszać.
Ciasto nałożyć do formy wyłożonej papilotkami. Posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wystudzić na kratce.