Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem i kruszonką
Rabarbar pokroić w 2 cm kawałki , zasypać 2 łyżkami cukru i odłożyć. W jednym naczyniu połączyć wszystkie suche składniki. Do drugiego naczynia wkładamy mleko,olej ,jajka i esencję waniliową i za pomocą miksera zmiksować na gładką masę. Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać za pomocą łyżki.Na końcu dodać rabarbar i wymieszać.Papilotki wypełnić ciastem do 2/3 wys. Z zimnego masła,cukru i kokosu zagnieść kruszonkę i rozkruszyć na każdej muffince. Piec w 170 st około 25 min.
![Muffinki z rabarbarem i kruszonką Muffinki z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-rabarbarem-i-kruszonka-124093.jpg)
![Muffinki z rabarbarem i kruszonką Muffinki z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-rabarbarem-i-kruszonka-124094.jpg)
![Muffinki z rabarbarem i kruszonką Muffinki z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-rabarbarem-i-kruszonka-124095.jpg)
![Muffinki z rabarbarem i kruszonką Muffinki z rabarbarem i kruszonką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/muffinki-z-rabarbarem-i-kruszonka-124096.jpg)