Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem i migdałami
Łodygi rabarbaru myjemy kroimy na mniejsze kawałki zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy na chwilę aby pozbyć się kwasu.
Odsączamy i jeszcze gorący rabarbar i posypujemy cukrami mieszamy . Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę płatki jaglane , cukier, , proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar i żurawinę.)
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej babeczki sypiemy siekane migdały.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut.
Zimne już muffinki polewamy rozpuszczoną polewą czekoladową mleczną.
POLECAM!!!
Odsączamy i jeszcze gorący rabarbar i posypujemy cukrami mieszamy . Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę płatki jaglane , cukier, , proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar i żurawinę.)
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej babeczki sypiemy siekane migdały.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut.
Zimne już muffinki polewamy rozpuszczoną polewą czekoladową mleczną.
POLECAM!!!
gusia1000