Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem i siekanymi migdałami
Łodygi rabarbaru kroimy na mniejsze kawałki zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy tak na 5 minut. Odsączamy i jeszcze gorący posypujemy cukrami . Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąki, cukier, czekoladę, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar.
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej babeczki sypiemy siekane migdały.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąki, cukier, czekoladę, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych mieszamy ręcznie bardzo krótko dodajemy rabarbar.
Foremkę na mufinki wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy ciasto.
Na górę każdej babeczki sypiemy siekane migdały.
Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut.
POLECAM!!!
gusia1000